Μπρουσκο


Σε ένα μπαράκι στην Αθήνα η Μελίνα με τις φίλες της «αποχαιρετά» την εργένικη ζωή μια και μεθαύριο παντρεύεται στην Κρήτη τον εφηβικό της έρωτα τον Σήφη Γιαννακάκη. Στο ίδιο μπαράκι βρίσκεται και ο Αχιλλέας Ματθαίου, με τον αδελφό του Νεκτάριο και με φίλους από την Κύπρο. Η απόλυτη και κεραυνοβόλα έλξη σε συνδυασμό με το «ΜΠΡΟΥΣΚΟ» κρασί που κερνά ο Αχιλλέας την Μελίνα θα φέρουν τους δύο νέους πολύ «κοντά», «μεθυσμένους» από τα πρωτόγνωρα συναισθήματα που ένιωσαν! Κανείς από τους δύο όμως δεν ξέρει ότι οι οικογένειες τους, οι Γιαννακάκηδες από την Κρήτη (Χανιά) και οι Ματθαίοι από την Κύπρο (Λευκωσία) ετοιμάζονται να συνεργαστούν ξανά, μετά από αρκετά χρόνια και να ενώσουν τις εταιρίες οινοπαραγωγής που έχουν προκειμένου να εξάγουν το ΜΠΡΟΥΣΚΟ κρασί που παράγουν! Ένα μυστικό από το παρελθόν που αφορά στις δύο οικογένειες μένει κρυφό ακόμη… Ένας μεγάλος έρωτας ανάμεσα στα πρωτότοκα παιδιά τους, την Αναστασία Γιαννακάκη και τον Ματθαίο Ματθαίου, που διαλύθηκε πριν αρκετά χρόνια, θα φουντώσει ξανά και το κουβάρι του μυστηρίου θα αρχίσει να ξεδιπλώνεται ….

Χαρακτήρες


ΣΗΦΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΑΚΗΣ

Πατροπαράδοτος και κολλημένος στα παιδικά του χρόνια, με μια πληγή που δεν κλείνει κι ένα βαρύ μυστικό που το έχει μοιραστεί μόνο με την αδελφή του, Αναστασία. Γεννημένος αρχηγός, φιλόδοξος και παθιασμένος με ό,τι καταπιάνεται. Λατρεύει τον θεσμό της οικογένειας, στόχος του είναι να δημιουργήσει και ο ίδιος μια μεγάλη οικογένεια με πολλά παιδιά. Ρεαλιστής, γρήγορος στη σκέψη, αποφασιστικός και ολιγόλογος. Ερωτευμένος βαθιά με τη Μελίνα, χρόνια τώρα, δεν έχει μάτια για άλλη.

ΜΕΛΙΝΑ ΑΓΓΕΛΙΔΑΚΗ

Η γυναίκα του Σήφη (Αποστόλη Τότσικα), έχει καταγωγή από την Κρήτη, αλλά έχει μεγαλώσει στην Αθήνα. Πρόκειται για μια σύγχρονη κοπέλα, με σπουδές θεατρολογίας στο Παρίσι και με ενεργό δράση στα πολιτιστικά δρώμενα της Κρήτης. Απλή, προσιτή, λογική, μετρημένη, ντροπαλή σχεδόν και δειλή σε σχέση με τους άντρες. Κρύβει καλά το ερωτικό της πάθος, μέχρι την ώρα που θα το "ξεκλειδώσει" και τότε θα δείξει μια κρυφή πτυχή του χαρακτήρα της. Ερωτεύτηκε τον Σήφη όταν ήταν μόλις 16 ετών κατά τη διάρκεια των οικογενειακών καλοκαιρινών διακοπών της.

ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΜΑΤΘΑΙΟΥ

Ο μικρός γιος της οικογένειας Ματθαίου. Είναι μποέμ, κοσμοπολίτης, ασυμβίβαστος. Τα ταμπού και οι προκαταλήψεις δεν ταιριάζουν στον τύπο του. Όπως όλα του τα αδέλφια είναι κι αυτός νευρικός και οξύθυμος. Έχει σπουδάσει οικονομολόγος στο Λονδίνο. Πρόκειται για έναν άντρα που δύσκολα εξουσιάζεται από τις γυναίκες. Επίσης, είναι παρορμητικός, αισιόδοξος και συμπονετικός με τους εργάτες στα αμπέλια και στο οινοποιείο.

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΓΙΑΝΝΑΚΑΚΗ

Είναι στέλεχος σε μια μεγάλη φαρμακοβιομηχανία. Λατρεύει τον αδελφό της, Σήφη, (Αποστόλη Τότσικα), καθώς και τη δουλειά της. Είναι έντιμη, απαιτητική, επίμονη, σταθερή, προστατευτική και συναισθηματική.

ΜΑΤΘΑΙΟΣ ΜΑΤΘΑΙΟΥ

Είναι ο μεγάλος γιος της οικογένειας των οινοπαραγωγών της Κύπρου, "ο αρχηγός". Η γυναίκα του Μαρία, πέθανε πριν ένα χρόνο. Δεν κατάφεραν να κάνουν παιδιά. Είναι ένας κλειστός χαραχτήρας, εργασιομανής, διαισθητικός και με ιδιαίτερη ευφυΐα. Θεωρείται επιχειρηματικό ταλέντο, είναι προσκολλημένος στις παραδόσεις και λατρεύει την Κύπρο. Διαθέτει όμως και μια "σκοτεινή" που ελάχιστοι γνωρίζουν…

ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΜΑΤΘΑΙΟΥ

Ο μεσαίος γιος της οικογένειας. Είναι από τα 22 του παντρεμένος με τη Δήμητρα και έχει μία κόρη 8 ετών, τη Μαρίνα. Διατηρεί εξωσυζυγική σχέση με την 25χρονη οικονόμο και νταντά της κόρης του, τη Χριστίνα. Είναι τολμηρός, έχει χιούμορ και αγαπά τα ταξίδια. Έχει αδυναμία στην κόρη του και τα αδέλφια του. Πιο κοντά από όλους είναι με τον μικρό του αδελφό, τον Αχιλλέα.

ΜΗΝΑΣ ΔΟΥΚΑΚΗΣ

Με καταγωγή από τα Χανιά, ο Μηνάς είναι ο επιστήθιος φίλος του Σήφη, αλλά και το "δεξί του χέρι". Εργάζεται ως επιστάτης στα κτήματα των Γιαννακάκηδων και είναι ερωτευμένος με τη Βασιλική, την κολλητή φίλη της Μελίνας.

ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΠΑΠΑΔΑΚΗ

Γνήσια Κρητικιά, είναι η κολλητή της Μελίνας από το σχολείο, η φιλία τους είναι αδελφική. Χώρισε πρόσφατα από μια πολύχρονη σχέση. Εργάζεται στο πολιτιστικό τμήμα του Δήμου μαζί με τη Μελίνα. Παράλληλα, δουλεύει και ως ραδιοφωνική παραγωγός. Λατρεύει τη μουσική, είναι ανυπότακτη, αλλά και μοναχική.

ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Ο Διαμαντής Νικολάου είναι θείος του Σήφη και της Αναστασία. Θεωρείται ο "αρχηγός" της οικογένειας και είναι ο Πρόεδρος του οινοποιείου στην Κρήτη. Αποφασιστικός, κτητικός και φιλόδοξος, είναι παντρεμένος με τη Δάφνη (Εβελίνα Παπούλια), την οποία ζηλεύει αφόρητα.

ΔΑΦΝΗ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Μεγάλωσε στην Αθήνα, αλλά έχει καταγωγή από την Κρήτη. Είναι μια γυναίκα αισιόδοξη, κοινωνική, ανοιχτόκαρδη, φιλάρεσκη, έξυπνη, ελεύθερο πνεύμα και χωρίς κανένα ταμπού. Από την άλλη όμως έχει αμέτρητες ανασφάλειες και φοβίες. Την κυνηγούν τα "μυστικά" από το κρυφό παρελθόν της, τα οποία τρέμει μην αποκαλυφθούν.